Berichten en activiteiten 2019

Dekhengsten en veulens

Het veulenseizoen en dekseizoen is weer begonnen.

Dekhengsten

Wil je volgend jaar een veulen? In Nederland staan de volgende 4 goedgekeurde hengsten ter dekking. Deze hengsten zijn opgenomen in stamboek 1 en zijn geslaagd voor de Leistungsprüfung.

– Maximus J.
– Modem
– Modus
– Remy

Zie onder dekhengsten voor meer  informatie over deze hengsten.

Veulens

Verwacht jij dit jaar een veulen? Wat spannend! Wij willen graag jouw verhaal plaatsen bij de informatie over de veulens 2019 . Hoe heet je merrie, van welke hengst en merrie is zij afkomstig, van welke hengst is je merrie drachtig, wanneer verwacht je het veulen. Graag ontvangen wij ook foto’s als je veulen geboren is.

Deze informatie kan je sturen naar ons e-mailadres: klik hier

Veulendag 14 september

Wij verwelkomen je veulen graag op onze veulendag op 14 september. Is je veulen afkomstig van een hengst uit stamboek 1, dan wordt op deze dag het veulen beoordeeld en opgenomen in het stamboek van Niedersachsen. Heb je een veulen van een hengst uit stamboek 2, dan wordt je veulen geschetst en de Nederlandse chip gecontroleerd. De keuring vindt plaats volgens de fokregelementen van het Duitse stamboek Niedersachsen.


Hengstenshow, 9 februari 2019

Na de ledenvergadering werden de hengsten Maximus J en Remy gepresenteerd aan het publiek. Eerst werden deze hengsten aan de hand geshowd. Met dank aan Harm Bruil en Pascal Nahuis. Zij hebben een extra tandje bij moeten zetten. Het was onstuimig weer en dat had enigszins zijn weerslag op de hengsten. Knap gedaan mannen! Daarna werd Maximus J los gelaten in de rijhal. Maximus J wilde overduidelijk eerst even de benen strekken en begon met een flinke galop. Daarna liet hij zien hoe geweldig ruim hij kan draven. Daarna kwam Remy voor de 2e keer de rijhal binnen werd hij bereden door Pascal.

Maximus J en Remy zijn van Jakob Joussen die in Duitsland woont. Jakob was zelf ook aanwezig tijdens de hengstenshow om het aanwezige publiek de nodige informatie te geven over deze hengsten. Jakob heeft zijn hengsten gedurende het dekseizoen beschikbaar gesteld voor de Nederlandse Schwarzwälder Fuchs merries. Deze hengsten staan bij Sjaak Nas in Breedenbroek (tel: 06-53549653).

Zie voor meer informatie onder dekhengsten. De video van deze hengstenshow is te vinden op het YouTube kanaal van onze vereniging.


Wijziging in de bestuurssamenstelling

Afgetreden
Tijdens de ledenvergadering hebben wij afscheid genomen van Bela van de Burg als bestuurslid. Bela is sinds 2016 bestuurslid waar zij de rol van secretaris op zich heeft genomen. Zij heeft deze rol met veel plezier vervult. Helaas lukt het haar niet meer om de inzet te leveren die ze eigenlijk zou willen vanwege haar verplichtingen op haar werk. Ze heeft daarom besloten af te treden als bestuurslid. Bela heeft de wens uitgesproken dat de leden zich actief bij de vereniging betrokken blijven voelen zodat er leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de liefhebbers van de Schwarzwälder Fuchs. Langs deze weg willen wij Bela bedanken voor haar inzet.

Aangetreden
Annelies Stolp heeft zich aangemeld als bestuurslid. Wij heten Annelies van harte welkom in het bestuur. Annelies woont in Friesland en heeft 5 Schwarzwälder Fuchsen waar ze ook mee fokt. Annelies wil zich actief inzetten voor de vereniging.

Back to Top