Berichten en activiteiten 2019

14 september 2019, veulen keuring en stamboekopname van de merries

Zaterdagmiddag 14 september waren de Schwarzwälder Fuchsen van harte welkom bij HC de Achterhoek in IJzerlo voor de veulenkeuring en de stamboekopname merries.

Deze middag zijn 6 merrie veulens en 4 hengst veulens voorgesteld aan de keuringscommissie van het stamboek voor koudbloedpaarden van Niedersachsen.

Alle veulens zijn opgenomen in het veulenboek.

Daarna waren de stamboekmerries aan de beurt. In de leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar, zijn 7 merries beoordeeld en 3 merries in de leeftijdscategorie ouder dan 6 jaar.

Alle merries zijn opgenomen in stamboek 1 voor koudbloedpaarden van Niedersachsen.

Na de pauze showden de ruiters hun Schwarzwälder Fuchs aan het publiek in de rubriek best gaande Fuchs onder het zadel. Aan deze rubriek deden 5 merries mee en 4 ruinen.

Deze rubriek was nieuw vanwege ons 10 jarig bestaan. Met 9 Schwarzwälder Fuchsen in de rijbaan mogen wij wel zeggen dat deze rubriek zeer geslaagd was.

Vervolgens werden er 2 jonge hengsten van Jan Wolsink voorgesteld aan de keuringscommissie.

Deze dag werd afgesloten met de prijsuitreiking voor beste veulen en beste merrie van de dag. De keuringscommissie had nog een verrassing voor ons. Juwel-Elyn kreeg een Staatspremie en Emma een Verbandspremie. Het is voor de 1e keer dat tijdens onze stamboekopname deze premies zijn toegekend.

Niet op de keuringsdag zelf, maar ook Marie van Marja de Bruijn heeft een Staatspremie gekregen. Marie had al een  Staatspremie van een ander stamboek. Het stamboek voor koudbloedpaarden van Niedersachsen heeft deze premie overgenomen.

Klik hier voor de deelnemerslijst (incl. stamboom) en de uitslag

 

previous arrow
next arrow
Slider

Farm en Country Fair in Aalten, 21, 22 en 23 juni 2019

Op 21, 22 en 23 juni  was de Farm en Country Fair in Aalten. De Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland had daar ook een stand om dit mooie ras te promoten.

Sjaak Nas heeft ons heel goed geholpen. Elke dag kwam hij de Schwarzwälder Fuchs merrie Eira brengen met haar veulen.

Irma Papen heeft met haar Fuchs Pien op vrijdag en zaterdag een demonstratie gegeven. Zij liep ook mee met het rassendefilé.

Sandy van Batenburg heeft de zondag voor haar rekening genomen met haar Fuchs Monroe.

Langs deze weg willen wij Sjaak, Irma en Sandy bedanken voor jullie inbreng.


Voorjaarsrit

Op zaterdag 11 mei kwamen 16 deelnemers in Appelscha samen voor de voorjaarsrit van de Schwarzwalder Fuchs Vereniging Nederland. Er waren 8 ruiters en 4 aanspanningen met in totaal 11 Schwarzwalder Fuchsen en 1 Fries. Zelfs uit Zeeland en Limburg kwamen fuchs liefhebbers naar het hoge noorden. En wat werd het een mooie zonnige voorjaarsdag!

We begonnen de dag met koffie en thee aan de grote picknicktafel op het aanspanterrein. Daarna gingen we optuigen en aanspannen en vertrokken wij rond 11 uur het Drentsfriesewold in. De rit voerde door de bossen, over heidevelden, langs landerijen en -niet te vergeten- via de spartelvijver voor honden en paarden. Bij dit meertje hebben we pauze gehouden en was er voor ieder de gelegenheid om lekker te gaan plonzen! Menig ruiter en menner werd nat en tot grote hilariteit ging er zelfs een paard liggen in het water en werd Pieter Hoogervorst kletsnat van top tot teen!

Na dit waterfestijn gingen we weer door in de richting van het aanspanterrein. Daar waren we rond 14 uur weer terug en hebben we nog gezellig nagezeten rond de grote picknicktafel met een hapje en drankje. ’s Avonds was er een afsluitende BBQ bij Annelies Stolp in Oosterwolde, die deze dag ook organiseerde.

previous arrow
next arrow
Slider

Hengstenshow, 9 februari 2019

Na de ledenvergadering werden de hengsten Maximus J en Remy gepresenteerd aan het publiek. Eerst werden deze hengsten aan de hand geshowd. Met dank aan Harm Bruil en Pascal Nahuis. Zij hebben een extra tandje bij moeten zetten. Het was onstuimig weer en dat had enigszins zijn weerslag op de hengsten. Knap gedaan mannen! Daarna werd Maximus J los gelaten in de rijhal. Maximus J wilde overduidelijk eerst even de benen strekken en begon met een flinke galop. Daarna liet hij zien hoe geweldig ruim hij kan draven. Daarna kwam Remy voor de 2e keer de rijhal binnen werd hij bereden door Pascal.

Maximus J en Remy zijn van Jakob Joussen die in Duitsland woont. Jakob was zelf ook aanwezig tijdens de hengstenshow om het aanwezige publiek de nodige informatie te geven over deze hengsten. Jakob heeft zijn hengsten gedurende het dekseizoen beschikbaar gesteld voor de Nederlandse Schwarzwälder Fuchs merries. Deze hengsten staan bij Sjaak Nas in Breedenbroek (tel: 06-53549653).

Zie voor meer informatie onder dekhengsten. De video van deze hengstenshow is te vinden op het YouTube kanaal van onze vereniging.


Back to Top