Berichten en activiteiten 2019

Voorjaarsrit

Op zaterdag 11 mei kwamen 16 deelnemers in Appelscha samen voor de voorjaarsrit van de Schwarzwalder Fuchs Vereniging Nederland. Er waren 8 ruiters en 4 aanspanningen met in totaal 11 Schwarzwalder Fuchsen en 1 Fries. Zelfs uit Zeeland en Limburg kwamen fuchs liefhebbers naar het hoge noorden. En wat werd het een mooie zonnige voorjaarsdag!

We begonnen de dag met koffie en thee aan de grote picknicktafel op het aanspanterrein. Daarna gingen we optuigen en aanspannen en vertrokken wij rond 11 uur het Drentsfriesewold in. De rit voerde door de bossen, over heidevelden, langs landerijen en -niet te vergeten- via de spartelvijver voor honden en paarden. Bij dit meertje hebben we pauze gehouden en was er voor ieder de gelegenheid om lekker te gaan plonzen! Menig ruiter en menner werd nat en tot grote hilariteit ging er zelfs een paard liggen in het water en werd Pieter Hoogervorst kletsnat van top tot teen!

Na dit waterfestijn gingen we weer door in de richting van het aanspanterrein. Daar waren we rond 14 uur weer terug en hebben we nog gezellig nagezeten rond de grote picknicktafel met een hapje en drankje. ’s Avonds was er een afsluitende BBQ bij Annelies Stolp in Oosterwolde, die deze dag ook organiseerde.

previous arrow
next arrow
Slider

Dekhengsten en veulens

Het veulenseizoen en dekseizoen is weer begonnen.

Dekhengsten

Wil je volgend jaar een veulen? In Nederland staan de volgende 4 goedgekeurde hengsten ter dekking. Deze hengsten zijn opgenomen in stamboek 1 en zijn geslaagd voor de Leistungsprüfung.

– Maximus J.
– Modem
– Modus
– Remy

Zie onder dekhengsten voor meer  informatie over deze hengsten.

Veulens

Verwacht jij dit jaar een veulen? Wat spannend! Wij willen graag jouw verhaal plaatsen bij de informatie over de veulens 2019 . Hoe heet je merrie, van welke hengst en merrie is zij afkomstig, van welke hengst is je merrie drachtig, wanneer verwacht je het veulen. Graag ontvangen wij ook foto’s als je veulen geboren is.

Deze informatie kan je sturen naar ons e-mailadres: klik hier

Veulendag 14 september

Wij verwelkomen je veulen graag op onze veulendag op 14 september.

Heb je een veulen afkomstig van een hengst uit stamboek 1
Tijdens deze dag wordt je veulen beoordeeld, geschetst en na controle van de Nederlandse chip opgenomen in het stamboek van Niedersachsen( waar de vereniging mee samenwerkt). Is de moeder ook opgenomen in het stamboek dan wordt voor je veulen een afstammingsbewijs afgegeven.

Heb je een veulen afkomstig van een hengst uit stamboek 2
Tijdens deze dag wordt je veulen niet beoordeeld. Wel wordt je veulen geschetst en de Nederlandse chip gecontroleerd. Voor je veulen wordt een geboortebewijs afgegeven.

De keuring vindt plaats volgens de fokreglementen van het Duitse stamboek Niedersachsen.


Hengstenshow, 9 februari 2019

Na de ledenvergadering werden de hengsten Maximus J en Remy gepresenteerd aan het publiek. Eerst werden deze hengsten aan de hand geshowd. Met dank aan Harm Bruil en Pascal Nahuis. Zij hebben een extra tandje bij moeten zetten. Het was onstuimig weer en dat had enigszins zijn weerslag op de hengsten. Knap gedaan mannen! Daarna werd Maximus J los gelaten in de rijhal. Maximus J wilde overduidelijk eerst even de benen strekken en begon met een flinke galop. Daarna liet hij zien hoe geweldig ruim hij kan draven. Daarna kwam Remy voor de 2e keer de rijhal binnen werd hij bereden door Pascal.

Maximus J en Remy zijn van Jakob Joussen die in Duitsland woont. Jakob was zelf ook aanwezig tijdens de hengstenshow om het aanwezige publiek de nodige informatie te geven over deze hengsten. Jakob heeft zijn hengsten gedurende het dekseizoen beschikbaar gesteld voor de Nederlandse Schwarzwälder Fuchs merries. Deze hengsten staan bij Sjaak Nas in Breedenbroek (tel: 06-53549653).

Zie voor meer informatie onder dekhengsten. De video van deze hengstenshow is te vinden op het YouTube kanaal van onze vereniging.


Back to Top