Aankoopadvies

Wij als vereniging adviseren u graag kosteloos bij de aankoop van uw Schwarzwälder Fuchs.

Bent u op zoek naar een Schwarzwälder Fuchs? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste Schwarzwälder Fuchs die bij u en uw wensen past. Wij hebben goede contacten met fokkers die het fokreglement naleven en gezonde en verantwoord gefokte veulens voortbrengen. De gezondheid en het welzijn van de Fuchsen nemen een belangrijke plaats in. Onze contacten zijn geen handelaren maar echte liefhebbers van dit ras.

Onze contacten in Nederland en Duitsland hebben regelmatig Schwarzwälder Fuchsen in de verkoop.

Als u vooraf eens kennis wil maken met het ras, dan kunnen wij u ook in verbinding stellen met onze leden bij u in de buurt. Zij willen u graag ontvangen. De verschillende stamboeken in Duitsland kunnen u ook helpen bij het vinden naar een geschikte Schwarzwälder Fuchs. De vereniging kan u (indien nodig) ook bijstaan met de Duitse taal.

Het is goed om te weten dat het aanbod van een Schwarzwälder Fuchs schaars is. Veulens en de wat oudere Fuchsen worden meer aangeboden. Omdat het aanbod schaars is en de vraag groter, moet u er alert op zijn dat u een Fuchs aanschaft die voldoet aan uw wensen. Een Schwarzwälder Fuchs is over het algemeen erg aanhankelijk en mensgericht, maar laat u hierdoor niet verleiden! Ook een Schwarzwälder Fuchs moet net als andere paarden een goede basis mee krijgen.

Wilt u met uw Schwarzwälder Fuchs mee gaan doen aan keuringen en/of gebruiken voor het fokken, let er dan vooral op dat de Fuchs in bezit is van een Eigentumsurkunde (eigendomsbewijs). Zonder dit eigendomsbewijs kunt u zich niet inschrijven voor een keuring of een stamboekopname.

Alle kopers en verkopers zijn zelf verantwoordelijk voor de goederen die zij aan- of verkopen. De SFVN is geen eigenaar van de aangeboden producten/diensten en daarom ook niet aansprakelijk.

Falco voor de arreslee