Haupt- und Landgestüt Marbach

In Zuid-Duitsland is het Haupt- und Landgestüt (Staatsstoeterij) Marbach gevestigd in de deelstaat Baden-Württemberg nabij de plaats Gomadingen (ca. 640 km vanaf Utrecht).

Het is zeker de moeite waard om een keer een bezoek te brengen aan het Haupt- und Landgestüt Marbach.

Het Haupt- und Landgestüt (Staatsstoeterij) Marbach is de oudste stoeterij in handen van de staat in Duitsland. Paardenliefhebbers en bezoekers kunnen het hele jaar terecht om met volle bewondering te kijken naar de paarden die daar worden gefokt waaronder de Schwarzwälder Fuchs. Op de uitgestrekte weides kunt u zowel merries als veulentjes zien.

De stoeterij is dagelijks geopend van april tot oktober van 10:00 uur tot 17:00 uur en van november tot maart van 11:00 uur tot 16:00 uur.

In het informatie- en communicatiecentrum kunt u onder andere een rondleiding  boeken en/of een rondrit met een koets. Ook is er een shop aanwezig. Als u geen rondleiding wil, dan kan u ook op eigen gelegenheid over het uitgestrekte terrein wandelen  en de diverse stallen bezichtigen. Met een beetje geluk vindt er ook een paarden evenement plaats in de grote buitenpiste met tribune.

Op de website van het Haupt- und Landgestüt kunt u meer lezen over een bezoek aan deze prachtige stoeterij.

Na afloop van uw bezoek aan het Haupt- und Landgestüt raden wij u ook aan een bezoek te brengen aan het Gestütsmuseum in Gomadingen-Offenhausen (ca. 5,5 km). Houdt er rekening mee dat het museum alleen ’s middags geopend is en op maandag gesloten.

De vereniging zal geen georganiseerde reis kunnen aanbieden met een touringbus. Zo’n reis is pas rendabel bij meer dan 30 deelnemers. Uit de behoefte peiling die wij in 2018 hebben gehouden is gebleken dat wij dit aantal bij lange na niet gaan halen.

Filmpjes uit Marbach

Hieronder kunt u op een link drukken om filmpjes op YouTube te bekijken over de Schwarzwälder Fuchs in Marbach:

Der Schwarzwälder im Portrait

Summer in Marbach

Winter in Marbach