RoßFest St. Märgen

Traditioneel vindt elke 3 jaar (2019, 2022, 2025, …) op de 2e zondag in september in St. Märgen (ongeveer 700 km vanaf Utrecht) het RoßFest (Schwarzwälder Fuchs Fest) plaats.

Het festijn wordt geopend op vrijdagmiddag en eindigt zondag aan het eind van de middag. Overdag vinden er diverse keuringen plaats en worden er demonstraties gegeven. De Schwarzwälder Fuchs hengsten uit Marbach zijn daar ook te bewonderen.

Een bezoek aan de braderie mag ook niet ontbreken. Deze braderie staat geheel in het teken van paarden en in het bijzonder de Schwarzwälder Fuchs.

Zaterdagavond is er een feestavond met muziek in de Weißtannenhalle en zondagmiddag eindigt het feest met een historische feestoptocht (filmpje). De optocht start in het dorp en eindigt bij het evenemententerrein.

Zondagochtend moet u er wel voor zorgen dat u op tijd bij het evenemententerrein bent. De weg er naar toe wordt  eind van de ochtend/begin van de middag afgezet.

In de omgeving van St. Märgen zijn voldoende vakantie onderkomens te vinden, zoals campings, gasthoven, hotels of bed&breakfast mogelijkheden. Wij adviseren je op tijd te boeken. De vereniging zal helaas geen georganiseerde reis hiernaar toe kunnen aanbieden. Zo’n reis is pas rendabel bij meer dan 30 deelnemers. Uit de behoefte peiling die wij in 2018 hebben gehouden is gebleken dat wij dit aantal bij lange na niet gaan halen.