Activiteiten van de vereniging

Op deze pagina is informatie te vinden over de activiteiten die de vereniging organiseert:

Veulenkeuring en stamboekopname 2020

Zaterdag 12 september was het dan eindelijk weer zover; de veulenkeuring en stamboekopname van merries bij HC de Achterhoek IJzerlo kon doorgaan. Door het prachtige weer konden we de keuring buiten laten plaatsvinden en iedereen heeft zo kunnen genieten van de zon en prachtige paarden!!

René we hebben een goede leermeester aan je gehad.
Hopelijk hebben wij het goed gedaan zodat je trots mag zijn op al het werk wat jij voor de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland allemaal hebt gedaan.

René we gaan je erg missen!

Deze middag zijn 4 merrieveulens en 10 hengstveulens voorgesteld aan de keuringscommissie van het stamboek voor koudbloedpaarden van Nierdsachsen.

Bij de merrieveulens was Beau-jolie die het meest imponeerde door haar goede stap en mooi aangezette hals.
Bij de hengstveulens was Matz RH met een ruime draf het beste veulen.

Daarna waren de stamboekmerries aan de beurt. Inde leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar zijn 4 merries beoordeeld en 4 merries in de leeftijdcategorie ouder dan 6 jaar. In de categorie merries 3 t/m 6 jaar was Elfie de beste merrie met een ruime stap en goed ontwikkelde rug. Bij de merries 6 jaar en ouder was Robina met ritmische draf en mooie halsaanzetting de winnaar.
7 Merries zijn opgenomen in stamboek I voor koudbloedpaarden van Niedersachsen. Alle merries die ooit bij een ander stamboek zijn voorgesteld behouden hun behaalde premies.
Van de merrie Elfie waren de juryleden erg gecharmeerd en hebben haar ook voorgedragen als ‘ Staats Premie Stute ‘ en de eigenaar een mogelijkheid te geven om met Elfie naar de Grunne woche in Berlijn te gaan in 2021.

Het bestuur wil iedereen hartelijk danken voor zijn aanwezigheid en inzet. Het was een zeer geslaagde dag voor iedereen.

Terug naar het overzicht >

Veulenkeuring en stamboekopname 2019

Zaterdagmiddag 14 september waren de Schwarzwälder Fuchsen van harte Welkom bij de HC de Achterhoek in IJzerlo voor de veulenkeuring en de stamboekopname merries.

Deze middag zijn 6 merrie veulens en 4 hengst veulens voorgesteld aan de keuringscommissie van het stamboek voor koudbloedpaarden van Niedersachsen.

Alle veulens zijn opgenomen in het veulenboek.

Daarna waren de stamboekmerries aan de beurt. In de leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar, zijn 7 merries beoordeeld en 3 merries in de leeftijdscategorie ouder dan 6 jaar. Alle merries zijn opgenomen in stamboek I voor koudbloedpaarden van Niedersachsen.

Na de pauze showden de ruiters en amazones hun Schwarzwälder Fuchs aan het publiek in de rubriek “best gaande Fuchs onder het zadel”
Aan deze rubriek deden 5 merries mee en 4 ruinen. Deze rubriek was nieuw vanwege ons 10 jarig bestaan. Met 9 Schwarzwälders in de rijbaan mogen wij wel zeggen dat deze rubriek zeer geslaagd was.

Vervolgens werden er 2 jonge hengsten van Jan Wolsink voorgesteld aan de keuringscommissie.

Deze dag werd afgesloten met de prijsuitreiking voor beste veulen en beste merrie van de dag. De keuringscommissie had nog een verrassing voor ons.
Juwel-Elyn kreeg een Staatspremie en Emma en verbandspremie. Het is de 1e keer dat tijdens onze stamboekopname deze premies zijn toegekend.

Klik hier voor de deelnemerslijst ( incl.stamboom) en de uitslag.

Terug naar het overzicht >

Farm en Countryfair in Aalten, 21-22-23 juni 2019

Op 21,22 en 23 juni was de Farm en Country Fair in Aalten. De Schwarzwälder Fuchs vereniging Nederland had daar ook een stand om dit mooie ras te promoten.

Sjaak Nas heeft ons heel goed geholpen. Elke dag kwam hij zijn Schwarzwälder Fuchs merrie Eira brengen met haar veulen.

Irma Papen heeft met haar Fuchs Pien op vrijdag en zaterdag een demonstratie gegeven. Zij liep ook mee met het rassendefilé.

Sandy van Batenburg heeft de zondag voor haar rekening genomen met haar Fuchs Monroe.

Langs deze weg willen wij Sjaal, Irma en Sandy bedanken voor hun inbreng.

Terug naar het overzicht >

Voorjaarsrit, 11 mei 2019

Op zaterdag 11 mei kwamen 16 deelnemers in Appelscha samen voor de voorjaarsrit van de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland. Er waren 8 ruiters en 4 aanspanningen met in totaal 11 Schwarzwälder Fuchsen en 1 Fries. Zelfs uit Zeeland en Limburg kwamen Fuchs liefhebbers naar het hoge noorden. En wat werd het een mooie zonnige voorjaarsdag!

We begonnen de dag met koffie en thee aan de grote picknicktafel op het aanspanterrein. Daarna gingen we optuigen en aanspannen en vertrokken wij rond 11 uur Drentsfriesewold in.  De rit voerde door de bossen, over heidevelden, langs landerijen en -niet te vergeten- via de spartelvijver voor honden en paarden. Bij dit meertje hebben we pauze gehouden en was er voor ieder de gelegenheid om lekker te gaan plonzen! Menig ruiter en menner werd nat en tot grote hilariteit ging er zelfs een paard liggen in het water en werd Pieter Hoogervorst kletsnat van top tot teen!

Na het waterfestijn gingen we weer door in de richting van het aanspanterrein. Daar waren we rond 14 uur weer terug en hebben we nog gezellig nagezeten rond de grote picknicktafel met een hapje en drankje. ‘s Avonds was er een afsluitende BBQ bij Annelies Stolp in Oosterwolde, die deze dag ook organiseerde.

Terug naar het overzicht >

Hengstenshow, 9 februari 2019

Na de ledenvergadering werden de hengsten Maximus J en Remy gepresenteerd aan het publiek. Eerst werden deze hengsten aan de hand geshowd. Met dank aan Harm Bruil en Pascal Nahuis. Zij hebben een extra tandje bij moeten zetten. Het was onstuimig weer en dat had enigszins zijn weerslag op de hengsten. Knap gedaan mannen! Daarna werd Maximus J los gelaten in de rijhal. Maximus J wilde overduidelijk eerst even de benen strekken en begon met een flinke galop. Daarna liet hij zien hoe geweldig ruim hij kan draven. Daarna kwam Remy voor de 2e keer de rijhal binnen werd hij bereden door Pascal.
Maximus J en Remy zijn van Jacob Joussen die in Duitsland woont. Jakob was zelf aanwezig tijdens de hengstenshow om het aanwezige publiek de nodige informatie te geven over deze hengsten. Jakob heeft zijn hengsten gedurende het dekseizoen beschikbaar gesteld voor de Nederlandse Schwarzwälder Fuchs merries. Deze hengsten staan bij Sjaak Nas in Breedenbroek. ( tel: 06-53549653)

Terug naar het overzicht >