Bezoek in Duitsland bij onze Schwarzwälder Fuchs contacten, mei 2018

Pascal Nahuis en de voorzitter van de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland zijn op bezoek geweest in Duitsland om de geboren veulens van dit jaar te gaan bezoeken.

Bij de heer Jakob Joussen hebben wij het eerste veulen van de hengst Maximus bekeken en een nakomeling van de hengst Merten. De hengst Maximus komt na het dekseizoen bij Pascal te staan om zadelmak gemaakt te worden. Pascal heeft ook de hengst Remy onder het zadel gereden, hij was zeer braaf. Zie video: Pascal op Remy.

Vervolgens zijn wij doorgereden naar Hans Seelig om de nakomelingen van Merten te bekijken.

Ons laatste bezoek was bij Udo Schweneke om de hengsten Wito en Douglas te bewonderen.

Ons bezoek werd bijzonder op prijs gesteld door de hengstenhouders. Onze contacten met Duitsland zijn van groot belang voor de fokkerij in Nederland.

Wij willen als vereniging ons best gaan doen om voor volgend jaar twee dekhengsten naar Nederland te halen. Niet iedereen heeft namelijk de mogelijkheid om naar Duitsland te gaan voor een dekking. Wij streven er ook naar om te proberen of er in Nederland meer diversiteit in de bloedlijnen kan komen. Dit alles is onder voorbehoud want we zijn nog in onderhandeling.  Nadere informatie van de afstamming van de hengsten volgt zo spoedig mogelijk.

Naast Remy, Maximus en Douglas zijn er nog meer Schwarzwälder Fuchs dekhengsten. Meer informatie hierover kunt u vinden onder dekhengsten.