Even voorstellen: Anita Senneker

Hoi allemaal!

Ik ben Anita Senneker, 30 jaar oud en woon in Readtsjerk. Afgelopen jaar ben ik gestopt met mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs en volledig gaan werken in de paarden. Momenteel ben ik bezig mijn eigen bedrijf hierin op te zetten. Sinds 2018 ben ik lid van de vereniging. Ik ben lid geworden, omdat ik graag meer te weten wilde komen over het ras en de fokkerij. 

In 2017 ben ik in aanraking gekomen met de schwarzwälder, toen ik op zoek was naar een haflinger voor de ponyrijlessen. Per toeval kwam ik een schwarzwälder tegen en ik wist meteen dat dat het type paard was dat ik zocht. Niet lang daarna zijn we in Duitsland gaan kijken bij mijn huidige schwarzwälder merrie, Alita. 

Zelf vind ik het veel te leuk om met Alita te werken, dus loopt ze nu nog maar af en toe mee in de lessen. Ze is ontzettend goed met zorgkinderen en kinderen met angst. Ze is het lievelingspaard van bijna alle leskinderen, omdat ze je echt een vertrouwd gevoel kan geven en altijd braaf is. Samen met Alita doe ik voornamelijk dressuur, grondwerk en lekker buiten rijden, maar niks is haar te gek. Ik train haar nu op Z-niveau en dit pakt ze nog steeds heel goed aan. Zo lang zij het nog aankan, proberen we steeds op een hoger niveau te komen. Mijn streven is om het beste uit haar te halen, te kijken naar haar kwaliteiten en rekening te houden met haar beperkingen.

Graag zou ik nog wat meer willen weten over de fokkerij. Veel hengsten staan in Duitsland en zijn voor ons praktisch/logistiek vrijwel onbereikbaar. Graag zou ik op den duur met een bredere keuze en meer informatie per hengst een goede match voor mijn merrie willen vinden.