Even voorstellen…

In deze rubriek stelt iedere maand één van onze leden zichzelf en zijn/haar Schwarzwälder(s) voor. Door iets over onszelf te vertellen willen we elkaar wat beter leren kennen en hebben we de gelegenheid om onze viervoeters in de picture te zetten. De aftrap wordt gedaan door onze voorzitter.

Bert Peppelman

Mijn naam is Bert Peppelman, 66 jaar oud ik kom uit Sinderen. In het dagelijks leven ben ik gebouwbeheerder en hoofd beveiliging van het DRU Industriepark in Ulft. Dit doe ik nog tot 6 september en dan ga ik met pensioen. Sinds de oprichting van de SFVN ben ik al lid van de vereniging. Ik ben lid geworden omdat ik contact met andere liefhebbers belangrijk vind.

Ik ben in aanraking gekomen met Schwarzwälders toen René van Dijk in 1999 met mooie verhalen terugkwam uit het Schwarzwald. In 2002 heb ik samen met Niek (mijn zoon) onze eerste Schwarzwälder gekocht.

Samen met onze vier Schwarzwälders doen wij aan aangespannen rijden, onder het zadel rijden en fokken. Het aangespannen rijden staat op een laag pitje maar na september hoop ik meer tijd te krijgen Bij het fokken probeer ik altijd vooruit te gaan wat natuurlijk niet altijd lukt, maar achteruit gaan in de papieren is een keuze die je als fokker zelf maakt.

Graag zou ik via deze rubriek nog wat meer te weten willen komen over wat de andere leden doen met hun paarden.

Als huidige voorzitter hoop ik vele leden en niet leden te mogen begroeten op onze activiteiten, zoals de jaarlijkse keuring in september in IJzerlo. Alleen samen kan het een succes worden!