Even voorstellen: Monique Nijmeijer

Ik ben Monique Nijmeijer, 49 jaar oud en woon in Hoge Hexel, gemeente Wierden. 
In het dagelijks leven ben ik de eigenaar van Glasatelier4U, waar glascreaties worden ontworpen en verkocht. Tevens geef ik workshops en cursussen om andere mensen ook in aanraking te laten komen met dit mooie materiaal. Voor de zomerdag houden we op onze grond een minicamping, genaamd ” De Piksenhoeve “, erbij.
Dit samen zorgt voor een mooie mix om mensen te ontmoeten.

Sinds 2017 ben ik lid van de vereniging. Ik ben lid geworden omdat ik graag meer informatie wilde hebben over de fokkerij en de foklijnen. Doordat de mensen van de vereniging, die ik ontmoette tijdens de keuringen, makkelijk benaderbaar waren ben ik lid geworden.

Ik ben in aanraking gekomen met Schwarzwälders toen ik op zoek was naar een paard voor iemand anders.

Samen met mijn Schwarzwälder(s) doe ik aan fokkerij en de merries worden door onze dochter bereden.  Helaas heb ik daar zelf geen tijd meer voor.

Graag zou ik nog wat meer willen weten over het mennen. Dat zou ik graag nog een keer willen leren.

We fokken met onze merries en hebben mogen ervaren dat ook in de Nederlanderse fokkerij het mogelijk is om de erkenning van Staatspremie Stute te behalen op de keuring van SFVN. Het is een mooie ervaring om dan het jaar daarna aan de eisen te kunnen voldoen (Leistungsproef, veulen tonen). Ik kan het iedereen aanraden, als je de kans krijgt.

Ik ervaar de vereniging als een gezellige vereniging waar ervaringen worden uitgewisseld en onderwerpen worden besproken, dit alles om samen te genieten van dit mooie ras.