Even voorstellen: Niels Goossens 

Ik ben Niels Goossens, 49 jaar oud en kom uit Waddinxveen. In het dagelijks leven ben ik een zelfstandig ICT adviseur. Ik werk vooral als interim enterprise architect voor de Rijksoverheid. Dat betekent dat ik probeer de grote ICT-systemen van de overheid robuuster en toekomstvaster te maken.

Sinds 2021 ben ik lid van de vereniging. Ik ben lid geworden omdat ik het ras een warm hart toedraag en graag wil dat meer mensen in Nederland zien (en ervaren) hoe geweldig mooi en veelzijdig de Schwarzwälders zijn.

Mijn eerste ontmoeting met Schwarzwälders was met Flash en River. Ze stonden op de trainingslocatie van de instructeursopleiding (e-quine.com) die ik op dat moment volgde. De opdracht was om ze nog meer bom-proof te maken dat ze al waren. Vanaf het moment dat ik de stal opendeed en met ze ging lopen, was ik verkocht. Door het eigenwijze karakter, de koelbloedigheid, hun ondernemingszin (ze gingen mij de omgeving wel even laten zien) en hun vrolijke gezichten!

Ik heb twee Schwarzwälder merries, Mira van 6 en Dali van 11. We rijden ze onder het zadel, maar ik doe vooral aan mennen. Ik rij tweespan, recreatief, in de polders van Zuid Holland. Met mijn gezin (vrouw Corrien en dochter Myrthe) gaan we zo vaak als mogelijk naar de bossen van de Veluwe om daar tochten te maken. Af en toe rij ik eens marathon, eigenlijk veel te weinig. Mira en Dali vinden het heerlijk om in galop een parcours te rijden. Dan zijn ze sneller en wendbaarder dan hun misschien wat lompe voorkomen doet vermoeden.

Graag zou ik nog wat meer willen weten over boomslepen. Een wagen trekken kunnen mijn paarden prima, maar boomslepen is toch net weer even iets anders.