Over de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland

Wij heten u van harte welkom bij de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland. De vereniging houdt zich bezig met het behartigen van de belangen en het informeren van onze leden en liefhebbers van de Schwarzwälder Fuchs (Schwarzwälder Kaltblut). Omdat er geen Nederlands stamboek voor de Schwarzwälder Fuchs is, hebben we een samenwerkingsverband met het Stammbuch für Kaltblutpferde Niedersachsen.

Wij organiseren 2 keer per jaar een leuke activiteit voor onze leden met een Schwarzwälder Fuchs, waaronder de jaarlijkse keuringsdag in samenwerking met het Stammbuch für Kaltblutpferde Niedersachen. Ook organiseren wij lezingen en interessante workshops. Deze site bevat een uitgebreid overzicht van alle activiteiten die we de afgelopen jaren hebben georganiseerd, vaak met foto- en filmmateriaal. 

Lees: In Memoriam Karel Overvest (15 mei 2021)
Lees: In Memoriam Marja de Bruin (16 maart 2021) Lees: In Memoriam René van Dijk (26 juli 2020)

Wat voor informatie kunt u vinden op onze site
Op deze site geven wij informatie met betrekking tot het fokken en aankopen van Schwarzwälder Fuchsen.

Overweegt u om zelf een Schwarzwälder Fuchs aan te schaffen, lees dan vooral de informatie onder aankoopadvies. Hier geven wij tips waar u op moet letten. En op welke wijze u nader kennis kan maken met het ras.

Bent u al in het bezit van een Schwarzwälder Fuchs dan is de informatie onder fokkerij interessant om te lezen. We geven een overzicht van de kosten die bij de verschillende vormen van fokken komen kijken.

Lid worden
Wilt u lid worden van onze vereniging? Bij Lid worden leest u meer informatie over het lidmaatschap en hier vindt u ook het inschrijfformulier.

Wij hopen u graag op één van onze Schwarzwälder Fuchs dagen te mogen verwelkomen.

Schwarzwälder Fuchs in de rijbak
Schwarzwälder Fuchs in de rijbak
Schwarzwälder Fuchs in training
Schwarzwälder Fuchs in training
Een ploegende Schwarzwälder Fuchs
Een ploegende Schwarzwälder Fuchs