Veulenkeuring en stamboekopname merries, 16 september 2017

Zaterdag 16 september was de Schwarzwälder Fuchs veulenkeuring en stamboekopname voor merries op het terrein van Hippisch Centrum de Achterhoek in IJzerlo.

Het programma begon om 14:00 uur met als “blik op de toekomst”.  De hengst Merten, gereden door Simone Bink, werd voorgebracht. Merten heeft gedurende het dekseizoen in 2018 ter dekking gestaan in Nederland.

Hierna werden er 6 veulens gekeurd. Drie merries en drie hengstveulens. De veulens werden gekeurd door Frau Struck, Herr Roolfs en Herr Rinne van het Stammbuch für Kaltblutpferde Niedersachsen.

Er hadden zich 6 merries aangeboden voor stamboekopnamen. De merries werden eerst gemeten en daarna gekeurd.

Klik hier voor de deelnemerslijst (incl. stamboom) en de uitslag

Elite hengst Modus heeft samen met Eva Roemaat een demonstratie vrijheidsdressuur gegeven. Eigenaresse Marja de Bruin gaf hierbij commentaar. Modus genoot van het publiek en liet zich goed zien.

Daarna kwam de hengst Merten nog een keer. Dit keer werd hij aangespannen voorgebracht door Theo van Arem.

Jan Wolsink heeft drie paarden voorgebracht voor de verkoop en heeft er meteen één verkocht.

In de buitenbak waren Thomas van de Ploeg, Jan de Graaf en Gerard Korte samen bezig om een boomsleep parcours klaar te maken. Om iedereen te kunnen laten zien wat boom slepen inhoudt waren er diverse hindernissen van boomstammen gemaakt. De merrie Jasmin (van vader Donnergroll en moeder Leni van de hengst Milliardär) was hierbij helemaal in haar element. Thomas en Jasmin zijn regelmatig op diverse wedstrijden te zien in Nederland, maar ook in Duitsland. Het was een zeer geslaagde demonstratie.

video veulenkeuring, stamboekopname en demonstraties 2017

De Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze dag tot een groot succes te maken. Wij willen ook Alice en Eddy van Hippisch Centrum de Achterhoek bedanken dat wij gebruik mochten maken van hun mooie accommodatie.