Even voorstellen… Simone Bink

Ik ben Simone Bink 54 jaar en woon in Amstelveen. Van beroep kok en momenteel druk bezig met het switchen naar receptuur-ontwikkelaar.

Sinds 2013 ben ik lid van SFVN, vlak na de aankoop van mijn Schwarzwälder Fuchs ruin Matz. Dit paard kocht ik als 8 jarige van een hoefsmid uit Zeeland die 2 ruinen had staan en wilde stoppen met zijn hobby. Matz was ruim 7 jaar daarvoor uit Duitsland gehaald door onze voormalige voorzitter van de vereniging, René van Dijk (✝️ 2021)

Ik droomde altijd al van een stoer paard wat makkelijk in de omgang en karakter was en uiteraard de X – factor had. Dat vond ik in Matz!

Ik ben een recreatief ruiter met lichte dressuur ambitie en heb Matz op M2 niveau gereden. Ondertussen is hij 19 jaar, fit en nog altijd fijn te rijden. Stiekem kijk ik uit naar een opvolger maar dat zal met de goede begeleiding van de experts binnen de vereniging goed te realiseren zijn.

Op mijn wensenlijstje voor de toekomst staat dat ik graag met mijn paard zou willen mennen. Ik heb tijdens de vele leuke tochten door de vereniging georganiseerd mogen ervaren wat een fantastisch gevoel dat geeft.

Ik kijk elk jaar weer uit naar de jaarlijkse merrie en veulenkeuring te Ijzerlo, om daar te genieten van alle nieuwe paarden die die dag te zien zijn. Wat een mooie ontwikkelingen maakt het ras de afgelopen 2 jaar in Nederland door. Op naar de keuring van 2023!