Paard & Erfgoed, 2 september 2018

Afgelopen zondag 2 september was de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland aanwezig op de buiten fair Paard & Erfgoed. Dit is een buitenfair welke georganiseerd wordt door Hoeve Boschoord in Doldersum. Hier werken cliënten en begeleiders samen om er een mooie dag van te maken.

Er waren diverse honden shows en natuurlijk diverse paardenshows het was een spektakel voor het hele gezin. Er waren leerzame demonstratie en hele spannende stunts met paarden.

Natuurlijk mocht het vliegende tapijt met vier grote Belgen ervoor niet ontbreken.

Er waren ook enkele paardenrassen aanwezig, zoals de Shire, de Tinker, de Fell pony, de IJslander en …. de Schwarzwälder Fuchs.

Wij hadden een merrie met veulen meegenomen. Dit was een groot succes. Het was een geslaagde en gezellige dag we hebben veel mensen gesproken en vele wisten van het bestaan van het ras. Sommige mensen konden we veel informatie geven over het ras en de vereniging.
Merrie en veulen lieten de eigenschappen van het ras goed naar voren komen rust en mensgericht.

Het veulen vond alle kinderen zo leuk dat hij op een moment even een rustpauze had genomen. Maar ineens hoorde hij een kinderstemmetje en kwam in draf naar het hek gelopen.
Het was een zeer goed georganiseerd evenement .

Volgend jaar zeker weer. Wie gaat ermee dan kunnen we met onze Schwarzwälder Fuchsen de veelzijdigheid laten zien!!!