Veulenkeuring en stamboekopname merries, 8 september 2018

Op zaterdag 8 september organiseerde de Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland in samenwerking met het Stammbuch Für Kaltblutpferden Niedersachsen de jaarlijkse veulendag en stamboek opname.

Op de inmiddels vertrouwde locatie van HC de Achterhoek in IJzerlo werden dit jaar een record aantal veulens ( 10 st. ) en merries ( 10st. ) gekeurd en opgenomen in het stamboek. De jury, bestaande uit Ulrike Struck, Jan Roolfs en Karsten Depenau waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de veulens.
Vooral de goede bewegingen in draf was hen positief opgevallen. We zijn op de goede weg in Nederland, zelfs zo goed dat 2 Duitse fokkers al hebben aangegeven om in 2019 ook op onze keuring van de partij te zijn!!

De dag begon met het schetsen van de veulens en het opmeten van de merries die in het stamboek werden opgenomen Tevens hebben vele eigenaren hun paard op naam kunnen zetten.

Klik hier voor de deelnemerslijst (incl. stamboom) en de uitslag

Aan het einde van de keuring was het tijd om de dagwinnaars bekend te maken.

Bij de veulens was merrie veulen Fiona v. Vogt – Rubin de dag winnaar en bij de merries was het Sien v. Vogt – Donnergroll.

In het restaurant was een dia presentatie te zien en er was een loterij waar leuke prijzen te winnen waren. Veel prijzen werden ter beschikking gesteld door onze sponsors. De parkeerregelaar zorgde er voor dat alle auto’s en trailers goed konden worden geparkeerd en de voorbrengers hebben ervoor gezorgd dat de paarden en veulens zich op z’n best konden laten zien.

Het organiseren van deze dag kost enorm veel tijd en moeite en zonder de hulp van alle vrijwilligers, sponsoren en de medewerking van HC de Achterhoek is het onmogelijk om zo’n prachtige dag te realiseren. Heel veel dank hiervoor en we hopen dat we in 2019, als onze vereniging 10 jaar bestaat, in samenwerking met alle leden weer zo’n mooi evenement kunnen organiseren!!

Schrijf maar alvast in uw agenda: 14 september 2019 bij HC de Achterhoek de jaarlijkse veulen dag en 10 jarig bestaan van onze Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland!!