Schwarzwälder Fuchs rit, 10 juni 2017

Op deze prachtige dag werd de jaarlijkse Fuchsen rit gereden in Ootmarsum. Hieronder kunt u het verslag lezen van een toekomstige Fuchseigenaar.

Eindelijk na een jaar is t zover, ik mag weer mee met de voorjaarsrit.

Het is rond half 11 en het begint al aardig druk te worden op het verzamelterrein. Na een heerlijk kopje koffie is iedereen klaar om te vertrekken. Het weer is prachtig en ik mag op de grote kar mee die helemaal vol zit met gezellige mensen.

De route is prachtig, echt genieten. We hebben een grote groep menners en ruiters, af en toe moeten we even wachten op elkaar en neemt de grote kar een andere route dan de rest.

Na ruim een uur rijden hebben we pauze en is t tijd om wat te drinken en een snack. De paarden krijgen wat te eten en water, zelf even de benen strekken en wat snelle gesprekjes met wat ruiters.

De rit gaat verder en de groep splitst even. De grote kar neemt een verkeerde route maar uiteindelijk komen we weer samen.

Een paar ruiters en menners willen even een stukje galopperen dus die gaan even een stukje lekker hard. We vervolgen ons pad weer en hebben nog een korte stop om even wat te drinken. Er wordt wat gewisseld op de karren en gaan op de weg terug naar het mooie Hoeve Springendal. Daar gaan we nog heerlijk bbq-en. Eerst even de paarden verzorgen, daarna heerlijk gegeten en veel leuke gesprekken gehad. Het was een topdag.

Iedereen bedankt voor alle gezelligheid.

Groeten Francis

(Toekomstige eigenaar van een Fuchs.)