Veulenkeuring en stamboekopname merries, 17 september 2016

Zaterdag 17 September was het zover, de veulendag van Schwarzwälder Fuchs Vereniging Nederland ( SFVN ) gehouden bij Hippisch Centrum de Achterhoek in IJzerlo.

Het programma begon met Irisje Muller die samen met (Rebel) Bram een leuke kür op muziek liet zien. Daarna kwamen er 4 veulens in de ring. De veulens werden beoordeeld door Herr Dollbaum van het Rheinisches Pferdestammbuch en Herr J. Joussen.

De 4 merries Ixcia, Irina, Pien en  Emilla kwamen voor een stamboek opname en voldeden aan de verwachtingen van het stamboek. Alle vier de merries zijn opgenomen in Stutbuch 1.

Als tip bij de veulens en merries gaven de juryleden mee dat er meer aandacht voor het toiletteren mag zijn.

Matz en Simone lieten een mooie kür op muziek zien.

Het showen van de stamboekhengst Wito door Herr U. (Udo) Schwenecke was een zeer verrassende aanvulling op een al mooie dag en liet zich van zijn goede kant zien. Dat de Schwarzwälder een allround paard is, werd bewezen door Caroline Sterel. Zij heeft met Matz enkele sprongetjes laten zien en dit deed hij met erg veel plezier.

Tevens was er een publieksprijs voor het mooiste/beste veulen. Dit was een spannende strijd tussen Bram van de familie Papen en Emma van Bert en Niek Peppelman. Bert en Niek Peppelman met hun merrie veulen Emma hebben de prijs gewonnen.

Het ras ‘Schwarzwälder Fuchs’ genoot veel belangstelling. Vele enthousiaste bezitters, fokkers en nieuw geïnteresseerde hebben deze dag tot een succes gemaakt. De prachtige locatie van Hippisch Centrum de Achterhoek heeft hier zeker ook aan bijgedragen!

Door het goede voorbrengen van Pascal Nahuis kwamen de veulens en hun merries goed tot hun recht. Namens de eigenaren hartelijk dank daarvoor.

De vereniging hoopt volgende jaar weer zo’n geslaagde dag te mogen organiseren en hopen op jullie medewerking!